ویزای شینگن

شینگن چیست؟

حوزه شینگن، منطقه‌ای در اروپا به حساب می‌آید که شهروندان کشورهای عضو آن بدون اخذ ویزا و آزادانه می‌توانند در این منطقه تردد نمایند. طول مرزهای این حوزه وسعتی برابر با ۵۰ هزار کیلومتر دارد که ۸۰ درصد آن را آب و ۲۰ درصدش را خشکی تشکیل می‌دهد. مساحت این منطقه اروپایی حدود ۴،۳۰۰،۰۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتش حدود ۴۲۰،۰۰۰،۰۰۰ نفر است.
شخص دارنده ویزای شینگن می‌تواند به ۲۶ کشور این حوزه سفر کند. کشورهای عضو شینگن عبارتند از: «اتریش»، «بلژیک»، «جمهوری چک»، «دانمارک»، «استونی»، «فنلاند»، «فرانسه»، «آلمان»، «یونان»، «مجارستان»، «ایسلند»، «ایتالیا»، «لتونی»، «لیختن‌اشتاین»، «لیتوانی»، «لوکزامبورگ»، «مالت»، «هلند»، «نروژ»، «لهستان»، «پرتعال»، «اسلواکی»، «اسلوونی»، «اسپانیا»، «سوئد» و «سوییس».
از بین کشورهای فوق‌الذکر چهار کشور «ایسلند»، «نروژ»، «سوییس» و «لیختن‌اشتاین» عضو حوزه شینگن هستند، ولی عضو اتحادیه اروپا به حساب نمی‌آیند. همچنین، «موناکو»، «سن‌مارینو» و «واتیکان» مرزهای‌شان به روی شهروندان حوزه شینگن باز است ولی عضو آن نیستند.
چهار کشور بلغارستان، رومانی، کرواسی و قبرس که عضو اتحادیه اروپا هستند، به دنبال پیوستن به این حوزه می‌باشند.

ویزای شینگن چیست؟

دریافت ویزای شینگن

ویزای شینگن به مجوزی گفته می‌شود که اجازه می‌دهد دارنده آن، به تمام کشورهای حوزه شنگن که ۲۶ کشور را شامل می‌شود، آزادانه سفر کند. با داشتن ویزای شینگن، هیچ‌گونه کنترل مرزی برای سفر بین این کشورها وجود نخواهد داشت.
شهروندان برخی از کشورها برای ورود به حوزه شینگن نیازی به ویزا نخواهند داشت، یا ویزای الکترونیکی (ETA) اخذ می‌نمایند. اما، شهروندان سایر کشورها برای ورود به کشورهای شینگن می‌بایست برای ویزا اقدام نمایند. این مورد شامل حال شهروندان ایرانی نیز می‌گردد.

انواع ویزای شینگن

اگر قصد ورود به کشورهای حوزه شینگن را دارید، باید برای صدور ویزا درخواست نمایید. انواع ویزای شینگن که به صورت کلی ۴ نوع است، به شرح زیر می‌باشد:
ویزای نوع A: این نوع ویزا که ویزای ترانزیت نیز نامیده می‌شود، به شهروندان کشورهایی که عضو حوزه شینگن محسوب نمی‌گردند اجازه می‌دهد به صورت ترانزیت در قسمت پروازهای بین‌المللی فرودگاه‌های کشورهای این حوزه اقامتی کوتاه‌مدت داشته و سپس ادامه سفر خود را (به کشورهای غیرشینگن) انجام دهند. برای افرادی که طی سفر خود در این حوزه به مدت زمانی بیش از ۲۴ ساعت توقف دارند، اخذ این نوع ویزا الزامی می‌باشد. لازم به ذکر است که دارنده ویزای شینگن نوع A اجازه ورود به داخل کشورهای شینگن را ندارد.
ویزای نوع B: این ویزا که به نوعی ویزای ترانزیت بلندمدت محسوب می‌گردد، به دارنده آن اجازه می‌دهد تا حداکثر ۵ روز را طی مسافرت خود در تنها یکی از کشورهای شینگن سپری کرده و سپس مسیرش را به کشور مقصد اصلی خود (کشور غیرشینگن) ادامه دهد. در حال حاضر ویزای نوع C تقریباً جای این ویزا را گرفته است.

ویزای نوع C: نام دیگر و مصطلح این نوع ویزای شینگن، «ویزای کوتاه‌مدت اقامتی» است. رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین ویزای شینگن در حال حاضر ویزای کوتاه‌مدت می‌باشد. این ویزا را تنها سفارت‌های کشورهای شینگن در ایران صادر می‌کنند. این نوع ویزا به دارنده آن اجازه می‌دهد تا به صورت آزادانه بین کشورهای حوزه شینگن سفر کند و طی بازه زمانی ۱۸۰ روزه حداکثر ۹۰ روز را در این کشورها اقامت داشته باشد.
بسته به هدف سفر و درخواست متقاضی، ویزای کوتاه‌مدت شینگن می‌تواند یکی از انواع زیر باشد:

  • ویزای یک‌بار ورود (سینگل): با این ویزا در بازه زمانی اعتبارش تنها می‌توان یک‌بار وارد کشورهای شینگن شد. پس از خروج از این حوزه حتا در صورت باقی بودن اعتبار ویزا، از ورود مسافر به این کشورها جلوگیری به عمل خواهد آمد. لازم به ذکر است که با ویزای یک‌بار ورود شینگن باید و حتمن ورود اولیه به کشور صادرکننده ویزا باشد. روی برچسب ویزای سینگل عدد «۱» ثبت شده است.
  • ویزای دوبار ورود (دابل): صدور این نوع ویزای شینگن معمولاً برای شهروندان ایرانی معمول و رایج نیست. با این ویزا، مسافر اجازه خواهد داشت تا در بازه زمانی اعتبار ویزای خود پس از سفر اولیه و خروج از حوزه شینگن، یک‌بار دیگر وارد کشورهای شینگن شود. با خروج دوم، ویزا منقضی خواهد شد. روی برچسب این نوع ویزا عدد «۲» درج شده است.
  • ویزای چندبار ورود (مالتیپل): دارنده این نوع ویزا طی مدت اعتبار ویزای خود می‌تواند به طور نامحدود به حوزه کشورهای شینگن وارد و خارج شود. اما، مدت اقامتش می‌بایست طی هر ۱۸۰ روز از اعتبار ویزا کمتر ۹۰ روز باشد. ورود اولیه برای دارنده ویزای مالتیپل شینگن می‌تواند از کشوری به غیر از کشور صادرکننده ویزا باشد، اما بهتر است مسافر ورود اولیه خود را از همان کشوری که ویزا را دریافت نموده است انجام دهد.
    اعتبار ویزاهای مالتیپل شینگن صادر شده متفاوت است. این اعتبار بسته به هدف سفر و مدارک ارائه‌شده (از قبیل دعوتنامه) و نیز تعداد ویزاهای شینگن قبلی متقاضی مورد توجه سفارت قرار می‌گیرد. اعتبار این ویزا می‌تواند از کمتر از ۱۴ روز باشد تا ۵ سال. باید توجه داشت که طی اعتبار ویزای چندبار ورود شینگن، فرد می‌تواند طی هر ۱۸۰ روز از اعتبار ویزای خود فقط حداکثر ۹۰ روز در این حوزه تردد و اقامت داشته باشد.
    ویزاهای توریستی، دیدار از خانواده (با دعوتنامه) و تجاری (با دعوتنامه) تحت ویزای نوع C صادر شده و جزو ویزاهای کوتاه‌مدت اقامتی به حساب می‌آیند.

 ویزای نوع D: این ویزا با نام «ویزای بلندمدت اقامتی» نیز شناخته می‌شود. برای افرادی که می‌خواهند در کشورهای شینگن برای مدتی بیش از ۹۰ روز (تا حداکثر ۳۶۰روز) را به طور پیوسته برای تحصیل، کار و زندگی اقامت داشته باشند، این ویزا صادر خواهد شد. دارنده این نوع ویزا همچنین می‌تواند مدت حداکثر ۹۰ روز از هر ۱۸۰ روز اعتبار ویزایش را در کشورهای دیگر حوزه شینگن به‌جز کشور انتخابی و صادرکننده ویزای بلندمدت خود اقامت داشته باشد. صدور این ویزا، که «ویزای ملی» نیز نامیده می‌گردد، بر اساس قوانین و ضوابط کشوری که از آن درخواست شده به متقاضی داده خواهد شد. بنابراین، در مورد این نوع ویزا شرایط هر یک از کشورهای حوزه شینگن می‌تواند برای صدور ویزا متفاوت باشد.

چگونه ویزای شینگن دریافت کنیم؟

برای اخذ ویزای شینگن در ایران انجام انگشت‌نگاری (بایومتریک) ضروری و اجباری می‌باشد. در حال حاضر اکثر سفارت‌های کشورهای حوزه شینگن انجام این مرحله و دریافت مدارک را برون‌سپاری کرده و به دفاتر منتخب خود که VFS نامیده می‌شوند، واگذار کرده‌اند. با این حال، هنوز برخی از کشورها مانند: سوئد و ایسلند این مراحل را در محل سفارت مربوطه انجام می‌دهند.
اما، به طور کلی سه راه برای درخواست ویزای شینگن پیش پای متقاضی است:

  1. درخواست شخصی: در این مورد فرد یا افراد متقاضی در یک پرونده، به صورت شخصی (بدون حضور کارگزار) درخواست خود را به سفارت ارائه می‌کنند.
    فرآیند کار به این صورت است که ابتدا از دفاتر VFS درخواست وقت برای انجام مرحله بایومتریک و تحویل مدارک می‌شود. برای کشورهایی که هنوز در محل سفارت این مراحل را انجام می‌دهند، باید از سایت خود سفارت اقدام کرد.
    پس از تعیین وقت، متقاضی ‌فرم‌های مربوطه را تکمیل نموده و اقدام به جمع‌آوری مدارک بر اساس درخواست سفارت کشور مربوطه می‌نماید تا در روز مقررشده با مدارک کامل به دفاتر بایومتریک یا سفارت برود.
    در صورت کامل بودن مدارک و انجام مرحله بایومتریک، سفارت و مسئول پرونده بررسی خود را آغاز نموده و معولاً طی بازه زمانی ۱۴ روز کاری پاسخ ویزا را به متقاضی اعلام خواهند نمود. بدیهی است که این زمان ثابت نبوده و می‌تواند بسته به شرایط کم با بیشتر شود.
  2. درخواست از طریق کارگزار: در صورتی که فرد متقاضی بخواهد از انجام کار خود و نیز اخذ ویزای شینگن مطمئن‌تر باشد، می‌تواند مراحل دریافت ویزا را به کارگزار مورد اعتماد خود بسپارد.
    با انتخاب این مسیر، کارگزار مراحل اداری را انجام داده و به متقاضی اعلام می‌نماید که چه مدارکی را برای دریافت مطمئن‌تر ویزا باید تهیه نماید. در نهایت، فرد درخواست‌کننده روز مقرر که کارگزار وقت آن را از دفاتر بایومتریک یا سفارت اخذ نموده برای تحویل مدارک و انگشت‌نگاری به آنجا رفته و پس از آن منتظر پاسخ ویزا خواهد ماند.
  3. درخواست در قالب تور: برای افرادی که اولین بار است که می‌خواهند ویزای شینگن دریافت نمایند، و ویزای معتبر دیگری نیز در پاسپورت خود ندارند، اقدام از طریق برگزارکننده‌های تورهای مسافرتی مطمئن و باسابقه بهترین مسیر می‌باشد.
    برای اقدام از طریق تور مسافرتی، ابتدا باید از پکیج‌های ارائه‌شده توسط آژانس مربوطه یکی را انتخاب کرده و سپس مدارک خود را بسته به کشور صادرکننده ویزا به کارگزار تور تحویل داد. تمام مراحل را خود کارگزار پیش برده و متقاضی تنها برای روز تحویل مدارک و انجام انگشت‌نگاری باید به مرکز تعیین‌شده برود. معمولاً وقت سفارت برای تورها گروهی گرفته شده و کارگزار نیز متقاضیان را همراهی خواهد کرد.
    مهم‌ترین تفاوت اقدام برای ویزای شینگن از طریق تورهای مسافرتی اخذ ضمانت مالی برای برگشت مسافر از طرف کارگزار آژانس می‌باشد. بدیهی است که این ضمانت شانس اخذ ویزا را برای متقاضی بالاتر خواهد برد.
    ویزای شینگن بدون ضمانت، برای افراد ‌کم‌سن‌وسال و افرادی که ویزای معتبر ندارند معمولاً صادر نمی‌گردد. پس بهتر است این افراد از طریق تور مسافرتی و دادن ضمانت مالی برگشت اقدام نمایند. ویزای شینگن بدون وثیقه معمولاً برای متقاضیانی صادر می‌شود که پرونده کامل یا دعوتنامه داشته و نیز سابقه سفر به حوزه شینگن را داشته باشند.

مدارک لازم جهت دریافت ویزای شینگن

مدارک ویزای شینگن

به دلیل عدم مصاحبه افسر پرونده با متقاضی، مدارک ارائه‌شده به سفارت برای اخذ ویزای شینگن اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. با تفاوت‌هایی ناچیز، مدارک درخواست‌شده از سوی سفارت‌های کشورهای شینگن معمولاً یکسان است. در ذیل تمام مدارکی که برای دریافت ویزای شینگن لازم است را به صورت جزئی خواهیم آورد. شایان ذکر است که تمامی این مدارک برای یک فرد لزوماً ضروری نبوده و ممکن است فقط برخی از آنها را بسته به شرایط باید تهیه کند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای شینگن عبارتند از:

  • اصل گذرنامه معتبر با حداقل هفت ماه اعتبار
  • دو قطعه عکس ۳٫۵ در ۴٫۵ جدید با زمینه روشن
  • تاریخچه سفر متقاضی: شامل ویزاهای شینگن قبلی و نیز ویزاهای معتبر دیگری از جمله ویزای آمریکا، استرالیا، انگلستان، ژاپن و …
  • ترجمه رسمی شناسنامه
  • گواهی تمکن مالی و پرینت گردش ۳ ماهه حساب یا حساب‌های بانکی به زبان لاتین: تراکنش‌های صوری و برداشت از موجودی پس از ارائه مدارک تا زمان اخذ پاسخ ویزا، از مواردی هستند که باعث رد شدن پرونده خواهند شد.
  • ترجمه سند املاک و مستغلات (در صورت موجود بودن)
  • رزرو بلیط رفت و برگشت
  • رزرو هتل برای کل مدت سفر
  • بیمه مسافرتی
  • مدارک شغلی: بسته به شغل متقاضی مدارک اثبات آن می‌تواند متفاوت باشد:
    برای صاحبان کسب‌وکارهای شخصی
  • ترجمه روزنامه‌رسمی، آگهی تأسیس و آگهی تغییرات
  • ترجمه مدارک بیمه و حقوق پرسنل شرکت
    برای کارمندان کسب‌وکارهای خصوصی
  • ترجمه رسمی گواهی شغلی ممهور به مهر شرکت
  • ترجمه رسمی فیش حقوقی ۳ ماه منتهی به تحویل درخواست ویزا
  • ترجمه رسمی سابقه بیمه
    برای کارمندان بخش دولتی
  • ترجمه رسمی حکم کارگزینی
  • ترجمه رسمی فیش حقوقی ۳ ماه منتهی به تحویل درخواست ویزا
    برای پزشکان
  • ترجمه رسمی کارت نظام پزشکی
  • ترجمه رسمی پروانه طبابت
  • ترجمه رسمی پروانه مطب (در صورت موجود بودن)
    برای کسبه و تجار
  • ترجمه رسمی جواز کسب
  • ترجمه رسمی کارت بازرگانی برای تجار
    برای وکلا
  • ترجمه رسمی پروانه وکالت
  • ترجمه رسمی کارت عضویت در کانون وکلای دادگستری
    برای بازنشستگان
  • ترجمه رسمی حکم بازنشستگی
  • ترجمه رسمی فیش حقوقی ۳ ماه منتهی به تحویل درخواست ویزا
    برای دانشجویان و دانش‌آموزان
  • ترجمه رسمی گواهی اشتغال به تحصیل

لازم به ذکر است که ترجمه مدارک فوق بسته به سفارت مربوطه متفاوت می‌باشد. برای مثال؛ سفارت آلمان مدارک را به صورت کپی و به زبان فارسی تحویل می‌گیرد. مدارک ارائه‌شده به سفارت‌های اتریش و اسپانیا باید به ترتیب به زبان‌های آلمانی و اسپانیولی باشد. سفارت‌های فرانسه، ایتالیا، هلند و اغلب کشورهای دیگر حوزه شینگن مدارک را هم به زبان رسمی خود و هم به زبان انگلیسی قبول می‌کنند.
برای فرزندان زیر ۱۸ سال که تنها با یکی از والدین خود سفر می‌کنند، اجازه خروج از والدی که در کشور می‌ماند ضروری می‌باشد.

اخذ ویزای شینگن بدون دعوتنامه

همانطور که پیش از این ذکر شد، برای اطمینان‌خاطر از اخذ ویزای شینگن، در صورت نداشتن تاریخچه سفر مناسب بهتر است متقاضی با دعوتنامه معتبر (توریستی یا تجاری) اقدام نماید.
در حالتی که دعوتنامه موجود نباشد، تاریخچه سفر نقشی اساسی پیدا خواهد کرد.
و در صورت نبود هر دو گزینه فوق، بهتر است با سپردن ضمانت مالی برگشت به ایران و از طریق آژانس‌های مسافرتی اقدام نمود تا شانس دریافت ویزای شینگن افزایش یابد.

بهترین سفارت برای ویزای شینگن

تمام سفارت‌های کشورهای حوزه شینگن معمولاً از سیاست واحدی برای صدور ویزا پیروی می‌کنند. این امر به این خاطر است که مرزهای کشورهای شینگن به روی هم باز بوده و کنترل مرزی بر مسافران اعمال نخواهد شد.
اما، با این حال ممکن است در هر دوره‌ای به دلایل منطقی یا غیرمنطقی چند سفارت سخت‌تر ویزا صادر کرده و چندین سفارت نیز با سهولت بیشتری ویزا بدهند.
به طور کلی کشورهایی مانند؛ فرانسه، ایتالیا، اسپانیا که مقصد توریستی بسیاری از گردشگران می‌باشند با دارا بودن شرایط مناسب متقاضی ممکن است بهتر ویزا صادر نمایند. اما، کشورهای پناهنده‌پذیر مانند آلمان و سوئد شاید سخت‌گیری بیشتری برای صدور ویزا اعمال کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.

بهترین کشور جهت دریافت ویزای شینگن برای ایرانی ها

رفع ریجکتی ویزای شینگن

با آمار منتشرشده از سوی کشورهای شینگن، حدود نیمی از پرونده‌های درخواست ویزای شینگن از طرف شهروندان ایرانی طی چند سال اخیر رد یا ریجکت شده‌اند.
برای رفع ریجکتی ویزای شینگن، پس از صدور پاسخ از طرف سفارت مربوطه، باید نامه اعتراض آماده کرد و به آدرس تعیین شده از طرف آن کشور ارسال نمود. در این نامه اعتراضی معمولاً باید مدارکی ارائه داد تا بتوان مسئول رسیدگی به اعتراض را راضی کرد نظر سفارت را برگرداند.
در صورت داشتن دعوتنامه در پرونده، پس از ریجکت شدن می‌توان از دعوت‌کننده نیز درخواست نمود تا از خود کشور مورد نظر نامه‌ای برای اعتراض ارسال نماید.

قیمت ویزای شینگن چقدر است؟

برای درخواست ویزای شینگن، باید هزینه‌ای به سفارت مربوطه پرداخت گردد. این هزینه در مورد کشورهایی که ثبت درخواست ویزا به صورت آنلاین انجام می‌پذیرد (مانند ویزای نروژ) باید به صورت آنلاین پرداخت شده، و در غیر این صورت مثل اکثر کشورهای شینگن در محل VFS یا سفارت و به صورت نقدی.
از ابتدای سال ۲۰۲۰، هزینه سفارت برای افراد بزرگسال ۸۰ یورو، برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال ۴۰ یورو، و برای کودکان زیر ۶ سال بدون هزینه می‌باشد. علاوه بر این مبلغ، سفارت برای خدمات انگشت‌نگاری نیز حدود ۲۵ یورو دریافت خواهد کرد.

مشاوره اخذ ویزای شینگن

مجموعه نیلا گشت با کارشناسان مجرب و کارگزاران مطمئن خود، جهت مشاوره و اقدام برای اخذ ویزای شینگن در خدمت متقاضیان محترم خواهد بود.
خدمات ارائه‌شده از سوی «نیلا گشت» مشاوره برای بهترین روش اقدام، جمع‌آوری مدارک و تکمیل پرونده، و در صورت درخواست مشتری اقدام در قالب تورهای مسافرتی با کارگزاران مطمئن می‌باشد.

تماس تهران ۱۷۶۵

دفتر تهران ۲۲۰۱۲۵۸۶

تماس مستقیم واتساپ:۰۹۱۲۰۰۴۵۲۵۷

VISA@NILAGASHT.COM