ریجکت ویزای کانادا و نحوه اعتراض به رد ویزای کانادا
ریجکتی ویزای کانادا
پس از اقدامات لازم برای ثبت درخواست و انجام مرحله بایومتریک، اداره مهاجرت کانادا و افسر پرونده پس از بررسیهای لازم جواب ویزا را به متقاضی اعلام خواهند کرد.
در صورت پاسخ مثبت، ویزای کانادا روی صفحات پاسپورت درج شده و در صورت عدم پذیرش، بهاصطلاح ویزا ریجکت خواهد شد که با یک نامه محتوی دلایل مربوطه به متقاضی اعلام خواهد شد. لازم به ذکر است که در صورت ریجکتی ویزای کانادا، مهر یا برچسبی روی صفحات پاسپورت متقاضی ویزا ثبت نخواهد شد.
بسیاری از افرادی که درخواست ویزای آنها مورد پذیرش قرار نمیگیرد ممکن است به نتیجه اعتراض داشته باشند و پرونده خود را مستحق دریافت ویزا بدانند. در این صورت میتوانند به جواب اعلامشده از سوی اداره مهاجرت کانادا اعتراض کرده و دلایل خود را نیز ذکر نمایند.
با این حال، لازم است توجه داشته باشید که اعتراض به جواب ویزای کانادا باید با فرم و ساختار ویژهای انجام پذیرد، در غیر اینصورت نتیجهبخش نخواهد بود. برای انجام این کار بهتر است متقاضی از افراد واجد شرایط و متبحر کمک بگیرید.
در عین حال، برخی از متقاضیان ویزای کانادا فقط میخواهند اطلاع داشته باشند که دقیقاً به چه عللی درخواستشان مورد قبول قرار نگرفته تا با رفع آن ایرادها بتوانند مجدداً اقدام کرده و شانس اخذ ویزای خود را بالاتر ببرند. مسیر درست برای این افراد اخذ «نوت آفیسر» یا نت GCMS است که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد.
دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا
اخذ ویزای کانادا اعم از موقت یا دائم هر کدام شرایط خاص خود را دارند. برای موفقیت در کسب ویزا قطعاً شرایط و وضعیت متقاضی از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. افسر پرونده هر یک از متقاضیان ویزای کانادا تصمیم نهایی خود را بر اساس مدارک ارائهشده از سوی درخواستکننده خواهد گرفت. بنابراین، دلایل ریجکت یا رد شدن هر پرونده را باید در خود آن پرونده جستجو نمود.
بسته به درخواست برای ویزای موقت یا دائم کانادا علت رد شدن پروندهها متفاوت میباشد. در ادامه، به دلایل کلی عدم موفقیت پروندههای درخواست ویزای موقت و دایم کانادا اشارهای خواهیم داشت:
فرد درخواستکننده برای ویزای موقت کانادا میبایست افسر پرونده را راضی کند که اقامتش در خاک کانادا موقتی بوده و پیش از موعد تعیینشده توسط دولت از کشور خارج شود. بنابراین، مدارک ارائه شده توسط متقاضی باید وابستگیاش را به موطن او اثبات نماید. این مدارک میتواند نشاندهنده هر نوع سندی مبنی بر وابستگی مالی (حساب بانکی، سهام یا املاک و مستغلات)، خانوادگی (همسر، فرزند یا والدین مسن) یا شغلی (مالکیت کسبوکار، گواهی شغلی معتبر یا بیمه) باشد.
از سوی دیگر، اما، متقاضیان ویزای دائم کانادا باید به اداره مهاجرت ثابت کنند تا توانایی اقامت و یک زندگی استاندارد را در این کشور در طولانیمدت خواهند داشت. از مدارک مربوط و مفید برای اخذ اقامت دائم کانادا میتوان به سرمایه کافی (برای ویزای سرمایهگذاری یا استارتآپ)، تخصص و مهارت و رزومه شغلی مناسب (برای ویزای کار) و مدرک زبان معتبر، مانند مدرک آیلتس (برای ویزای Express Entry)، اشاره کرد.
دلایل ریجکت ویزای توریستی کانادا
در برخی موارد که دلایل کلی آن پیش از این ذکر شد، ممکن است درخواست ویزای توریستی کانادا توسط سفارت رد یا ریجکت شود. مهمترین عوامل تأثیرگذار در رد شدن درخواست ویزای توریستی را به طور معمول میتوان به قرار زیر برشمرد:
- ایجاد هر گونه شبهه در مورد بازگشت متقاضی به کشور مبدأ پس از اتمام مدت ویزا
- مشخص نبودن هدف سفر (نداشتن دعوتنامه معتبر)
- عدم دارا بودن سابقه سفر کافی (نداشتن ویزاهای معتبری مانند: ویزای شینگن، آمریکا، انگلستان، ژاپن، استرالیا)
- نداشتن تمکن مالی
- نقص پرونده مالی و اعلام داراییها در کشور مبدأ
- وجود نداشتن پیوندهای قوی و قابل اعتماد خانوادگی در کشور مبدأ
اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا کانادا
همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، در صورت رد شدن درخواست ویزا، نامه ریجکتی از طریق ایمیل یا پنل شخصی متقاضی دراختیار وی قرار خواهد گرفت. کارگزاران مربوطه دلایل رد شدن ویزا را برای متقاضی شرح خواهند داد. فرد درخواستکننده از این حق برخوردار است که طی نامهای اعتراض خود را به رد درخواستش به سفارت اعلام کند تا در صورت قبول اعتراض رفع ریجکت پروندهاش انجام گیرد.
با این اوصاف، این امکان وجود دارد که پس از اطلاع از دلایل رد شدن درخواست، متقاضی نقایص پرونده خود را بلافاصله برطرف کرده و برای دریافت مجدد ویزا دوباره اقدام کند.
البته، مسیر اعتراض و شکل اقدام آن باید به طور صحیح انجام پذیرد تا شانسی برای رفع ریجکت درخواست وجود داشته باشد. اداره مهاجرت کانادا گزینههایی را در اختیار افرادی گذاشته است که ویزای کانادای آنها مورد پذیرش قرار نگرفته است.
یکی از این گزینهها، ارسال مستقیم ایمیل از سوی متقاضی به سفارت صادرکننده ویزا میباشد. در این نامه باید دلایل قانعکنندهای ارائه شود تا افسر جدید پرونده که مدارک و پاسخ همکار خود را مورد بازبینی قرار میدهد، راضی شود تا رفع ریجکتی پرونده صورت پذیرد.
گزینه دیگر، اقدام از وبفرمهایی است که اداره مهاجرت کانادا برای ارتباط با متقاضیان جهت هرگونه مشکلی پیشبینی نموده است. به دلیل پیچیدگی این مسیر، بهتر است این گزینه توسط وکیل یا کارگزار فرد متقاضی صورت بگیرد.
با این حال، و با تمام تلاشهایی که متقاضی میتواند برای برگرداندن رأی سفارت و رفع ریجکتی ویزای کانادا انجام دهد، شاید منطقیترین مسیر برای اخذ ویزای کانادا پس از رد شدن درخواست، پی بردن به ایراد پرونده و رفع آن و در نهایت اقدام مجدد باشد.
اداره مهاجرت کانادا هیچگونه محدودیت زمانی برای اقدام مجدد درخواست ویزا قائل نشده است. همچنین در دفعات درخواست ویزا نیز محدودیتی وجود ندارد. با این وجود، بدیهی است که اگر متقاضی تغییری در پرونده خود ایجاد نکند پاسخ مشابه دفعه پیش خواهد بود.
حال باید برای افزایش شانس دریافت ویزا پس از ریجکت شدن آن چه مسیری را در پیش گرفت؟
پاسخ این پرسش دریافت «نت آفیسر» یا GCMS از اداره مهاجرت کانادا و تفسیر آن میباشد، تا برای اقدام مجدد مشکلات پرونده رفع و شانس اخذ ویزا افزایش یابد.
اما «نت آفیسر» یا GCMS چیست؟
نت آفیسر چیست؟
نت GCMS که سابق بر این با نام CAIPS Note شناخته میشد، به طور کامل و جامع اطلاعات پرونده درخواست ویزای هر متقاضی را، چه مهاجرتی و چه غیرمهاجرتی، در اختیار او قرار میدهد. شایان ذکر است که تنها یک شهروند کانادایی یا مقیم آن کشور قادر به درخواست این سرویس از اداره مهاجرت میباشد.
این گزارش حدوداً ۵۰ صفحهای، به طور کامل مراحل بررسی پرونده را به صورت جداگانه مشخص کرده است. در ضمن، تمام مدارکی که ثبت و مورد بررسی قرار گرفته نیز در این گزارش با نام فایل و کیفیت آن ذکر میگردد. البته، برای تفسیر بهتر نت آفیسر معمولاً به کارشناسان و وکلای اخذ ویزا نیاز است.
علاوه بر نت آفیسر میتوان فایل تمامی صفحات مدارک آپلود شده در پنل شخصی متقاضی (در صورت ثبت آنلاین) و یا مدارک تحویل داده شده به صورت حضوری در مراکز VAC را نیز از این مسیر دریافت نمود. اخذ این فایل که به صورت پیدیاف برای وکیل یا فرد کانادایی ایمیل میشود، به متقاضی اطمینان خواهد داد که مدارک او به طور کامل آپلود یا تحویل داده شده است.
اخذ نت آفیسر کانادا
بسیاری از متقاضیان ویزای کانادا که درخواستشان از طرف سفارت و افسر پرونده مورد پذیرش قرار نمیگیرد، ممکن است بخواهند با جزئیات بیشتری از دلایل رد شدن پرونده خود اطلاع داشته باشند. همچنین، گاهی شک میکنند که کارگزارشان مدارک را کامل و صحیح ثبت کرده است یا خیر.
جهت اطمینان خاطر و نیز عدم تکرار اشتباه برای درخواست مجدد ویزا، توصیه میشود برای اخذ «نت آفیسر» پرونده یا (GCMS (Global Case Management System از اداره مهاجرت کانادا اقدام شود. این خدمات که تحت سرویسدهی مرکز ATIP یا «دسترسی به اطلاعات شخصی» ارائه میگردد، تنها بخشی از خدمات این بخش دولتی کانادا به حساب میآید. هر فرد کانادایی حق دارد جزئیات پرونده خود را در هر موضوع درخواستی خود از ادارات دولتی این کشور، با پرداخت هزینهای دریافت کند.
فرآیند سفارش نوت کانادا به این صورت است که ابتدا یک فرم توسط وکیل یا فرد کانادایی تکمیل شده که در آن مشخصات کامل او و مشخصات پاسپورت متقاضی (متقاضیان در یک پرونده) درج میگردد. سپس، متقاضی و افراد داخل پرونده او فرم را امضا کرده و وکیل این فرم را در وبسرویس مشخصشده توسط اداره مهاجرت کانادا آپلود میکند. در نهایت هزینه آن را پرداخت نموده و فرآیند پایان مییابد. برای ثبت درخواست نت GCMS داشتن شماره پرونده (File Number) ضروری است.
لازم به ذکر است که زمان حدودی دریافت نت آفیسر از سوی اداره مهاجرت کانادا معمولاً ۳۰ تا ۴۰ روز کاری است و این فایل تنها به ایمیل ثبتشده فرد کانادایی در فرم تکمیلشده ارسال خواهد شد. باید توجه داشت که مشخصات فرد کانادایی اعم از آدرس، شماره تلفن و ایمیل وی توسط دولت کانادا تأیید و سپس نت آفیسر تحویل داداه خواهد شد.
در مورد اخذ نت GCMS افراد زیر ۱۶ سالهای که به طور انفرادی برای ویزای تحصیلی اقدام نموده و ریجکت شدهاند، ارسال ترجمه رسمی شناسنامه فرد متقاضی و همچنین تصویر امضاءشده صفحه اول پاسپورت والدین او نیز ضروری است.
مجموعه نیلا گشت جزو اولین خدماتدهندگان این سرویس در ایران بوده و تحت نظر وکلای ایرانی و کانادایی خود اخذ و تفسیر نت آفیسر (GCMS) را برای متقاضیان به بهترین نحو انجام خواهد داد.
در صورت رد شدن درخواست ویزا، نامه ریجکتی از طریق ایمیل یا پنل شخصی متقاضی دراختیار وی قرار خواهد گرفت. کارگزاران مربوطه دلایل رد شدن ویزا را برای متقاضی شرح خواهند داد. فرد درخواستکننده از این حق برخوردار است که طی نامهای اعتراض خود را به رد درخواستش به سفارت اعلام کند تا در صورت قبول اعتراض رفع ریجکت پروندهاش انجام گیرد.
نت GCMS که سابق بر این با نام CAIPS Note شناخته میشد، به طور کامل و جامع اطلاعات پرونده درخواست ویزای هر متقاضی را، چه مهاجرتی و چه غیرمهاجرتی، در اختیار او قرار میدهد. شایان ذکر است که تنها یک شهروند کانادایی یا مقیم آن کشور قادر به درخواست این سرویس از اداره مهاجرت میباشد.
سلام هزینه درخواست نت GCMS چقدر است ؟ ممنون
با سلام ،لطفا با کارشناس ویزا در تماس باشید جهت اخذ جزییات ۰۹۱۲۰۰۴۵۲۵۷