دریافت ویزای کانادا

راهنمای دریافت ویزای کانادا

کانادا کشوری وسیع واقع در آمریکای شمالی، هم‌مرز با ایالات متحده آمریکا و یکی از توسعه‌یافته‌ترین کشورهای دنیا است. طی چند سال اخیر تقاضا برای ویزای کانادا افزایش چشمگیری داشته، اما اغلب متقاضیان از فرآیند اخذ و نوع مناسب آن برای خود اطلاعی ندارند. در مطلب زیر به طور کامل انواع ویزای کانادا و شرایط اخذ آن را شرح خواهیم داد.

ویزای کانادا

ویزای کانادا چیست؟

ویزای کانادا برچسبی روی صفحات پاسپورت شما می‌باشد که اجازه ورودتان را به این کشور می‌دهد. با این مجوز می‌توانید بسته به نوع درخواست خود یعنی ویزای موقت کانادا یا ویزای دائم کانادا در خاک این کشور به طور قانونی اقامت داشته باشید. اخذ ویزای تضمینی کانادا به این معنا است که سفارت کانادا در کشور مطبوع شما تصمیم گرفته است که شما شرایط مورد نظر را برای ورود به خاک این کشور دارا بوده‌اید. با این حال، پلیس مرزی کانادا نیز صلاحیت خواهد داشت تا در صورت مشاهده هر مورد خلاف قانونی نظر قطعی ورود یا عدم ورود شما به درون کشور را بدهد.

چه افرادی به ویزای کانادا نیاز دارند؟

شهروندان کشورهایی که جزو کشورهای معاف از ویزای کانادا و نیز کشورهایی که ویزای الکترونیک نیاز دارند، نیستند احتیاج به ویزا برای ورود به این کشور را دارند. به این ترتیب، در حال حاضر (سال ۲۰۲۰) شهروندان ۱۴۸ کشور برای ورود به کانادا- به صورت توریستی، کاری، تحصیلی و اقامتی- می‌بایست ویزا بگیرند.
اگر شهروند کشوری هستید که نیاز به ویزای قطعی کانادا دارید باید ابتدا مشخص کنید نوع ویزای درخواستی شما کدام است و آیا شرایط مورد نظر برای اخذ آن را دارید یا خیر.

انواع ویزای کانادا کدام است؟

پیش از ثبت درخواست برای ویزای کانادا، ابتدا باید بدانید برای کدام نوع آن قصد اقدام دارید. انواع ویزای کانادا به شرح ذیل می‌باشد:

  • ویزای توریستی
  • سوپر ویزا
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای کار
  • ویزای اقامت دائم
  • ویزای برنامه ورود سریع (نیروی متخصص)باید یکی از گزینه‌های فوق را بسته به شرایط و نیاز خود برای درخواست انتخاب کنید.

ویزای موقت کانادا

ویزای موقت کانادا به فرد اجازه می‌دهد تا برای مدت مشخصی که کنسول سفارت معین کرده است، در خاک کانادا اقامت داشته باشد. این مدت در حال حاضر برای ویزای توریستی کانادا معمولاً به اندازه اعتبار پاسپورت و به صورت چندبار ورود صادر می‌گردد.
ویزای موقت کانادا شامل موارد زیر می‌گردد:

  • ویزای توریستی کانادا: اجازه می‌دهد دارنده آن برای سیاحت و گردش وارد خاک کانادا شود. در حال حاضر ویزای دیدار خانواده و کسب‌وکار نیز زیرمجموعه این ویزا صادر می‌شود. اعتبار این ویزا اغلب به اندازه اعتبار پاسپورت فرد و چندبار ورود صادر شده و مسافر در هر بار ورود می‌تواند حداکثر ۶ ماه را در کشور کانادا سپری کند.
  • سوپر ویزای کانادا: این ویزا برای پدر و مادر و یا پدربزرگ و مادربزرگ فرد دارنده پاسپورت یا اقامت دائم کانادا صادر شده و به آنها اجازه می‌دهد مدت بیشتری را در خاک کانادا حضور داشته باشند.
  • ویزای تحصیلی: شما می‌توانید برای تمام مقاطع تحصیلی از مؤسسات آموزشی کانادا پذیرش بگیرید. سپس، با درخواست ویزای تحصیلی به آموزش و یادگیری در کانادا ادامه بدهید. مدت ویزای تحصیلی به اندازه زمان مقطع انتخابی توسط شما می‌باشد.
  • ویزای کار: این ویزا نیز در حال حاضر مانند ویزای توریستی به اندازه اعتبار پاسپورت متقاضی صادر می‌گردد. معمولاً صدور این ویزا با دعوتنامه از طرف یک کسب‌وکار کانادایی امکان‌پذیر می‌باشد.

ویزای دائم کانادا

ویزای دائم کانادا به دارنده آن اجازه خواهد داد که به صورت دائمی در کشور کانادا اقامت، کار و زندگی کند. باید توجه داشت که با دارا بودن اقامت کانادا هنوز شهروند این کشور به حساب نخواهید آمد. انواع ویزای دائم کانادا به شرح زیر است:

  • ویزای برنامه‌های سرمایه‌گذاری: این برنامه‌های اقامتی که هر سال ضوابط و شرایط آنها تغییر پیدا می‌کند، به متقاضی اجازه می‌دهد تا با سرمایه‌گذاری مقدار تعیین‌شده توسط دولت کانادا طی مدت مشخصی اقامت دائم این کشور را کسب کند.
  • ویزای برنامه‌های استارت‌آپ: این برنامه مختص افرادی می‌باشد که با میزان کمتری سرمایه نسبت به برنامه اقامتی سرمایه‌گذاری در یکی از کسب‌وکارهای کانادایی شراکت می‌کنند. زمان شراکت معمولاً حداقل ۳ سال می‌باشد.
  • ویزای برنامه خوداشتغالی: این برنامه برای افرادی خارج از کشور کانادا است که در زمینه‌های فرهنگی، هنری، ورزشی یا کشاورزی تخصص لازم را دارند. این افراد برای کسب اقامت دائم کانادا باید نشان دهند که در زمینه تخصصی خود مهارت مورد نیاز را دارا هستند.
  • ویزای برنامه ورود سریع (Express Entry): طی چند سال اخیر، دولت کانادا با ایجاد یک پرتال تحت وب از تمامی افرادی که در سرتاسر دنیا مهارت‌های ویژه‌ای را دارا هستند ثبت‌نام می‌کند. این برنامه به دو بخش فدرال و استانی تقسیم شده است که باعث می‌گردد هر ایالت کانادا بسته به نیاز خود به هر تخصصی بین افراد متقاضی دست به انتخاب بزند. مدت زمان پاسخ قبولی یا رد درخواست هر متقاضی حداکثر ۶ ماه بوده که فرآیند مهاجرت را برای افراد متخصص تسهیل خواهد کرد.

شرایط دریافت ویزای کانادا

دریافت ویزای کانادا

بسته به نوع ویزای درخواستی، شرایط لازم و کافی متقاضی برای اخذ ویزای موقت یا دائم کانادا متفاوت می‌باشد.
فرد درخواست‌کننده برای ویزای موقت کانادا می‌بایست افسر پرونده را راضی کند که اقامتش در خاک کانادا موقتی بوده و پیش از موعد تعیین‌شده توسط دولت از کشور خارج شود. بنابراین، مدارک ارائه شده توسط متقاضی باید وابستگی‌اش را به موطن او اثبات نماید. این مدارک می‌تواند نشان‌دهنده هر نوع سندی مبنی بر وابستگی مالی (حساب بانکی، سهام یا املاک و مستغلات)، خانوادگی (همسر، فرزند یا والدین مسن) یا شغلی (مالکیت کسب‌وکار، گواهی شغلی معتبر یا بیمه) باشد.
از سوی دیگر، اما، متقاضیان ویزای دائم کانادا باید به اداره مهاجرت ثابت کنند تا توانایی اقامت و یک زندگی استاندارد را در این کشور در طولانی‌مدت خواهند داشت. از مدارک مربوط و مفید برای اخذ اقامت دائم کانادا می‌توان به سرمایه کافی (برای ویزای سرمایه‌گذاری یا استارت‌آپ)، تخصص و مهارت و رزومه شغلی مناسب (برای ویزای کار) و مدرک زبان معتبر، مانند مدرک آیلتس (برای ویزای Express Entry)، اشاره کرد.
لازم به ذکر است که نبدیل ویزای موقت کانادا به اقامت دائم تحت شرایطی خاص امکان‌پذیر می‌باشد. در ضمن، تبدیل اقامت دائم کانادا به اخذ شهروندی این کشور نیز با ضوابط تعیین‌شده از طرف اداره مهاجرت کانادا طی سه سال ممکن است.

مراحل دریافت ویزای کانادا

همان‌طور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، برای اقدام جهت اخذ ویزای کانادا (موقت یا دائم) ابتدا باید نوع ویزای مربوطه را تعیین نمود. سپس، با توجه به مدارک لازم برای آن ویزا، متقاضی اقدام به جمع‌آوری اصل اسناد و ترجمه رسمی آن‌ها خواهد کرد. لازم به ذکر است که در اغلب موارد ثبت مهر تأیید دادگستری نیز پس از ترجمه مدارک ضروری می‌باشد.
پس از آماده‌سازی مدارک، متقاضی اصلی و خانواده‌اش اقدام به تکمیل فرم‌های اطلاعات شخصی و نیز فرم‌هایی که مخصوص برای هر نوع ویزا مشخص شده است، می‌کنند.
در ادامه، بسته به نوع ویزا متقاضی می‌بایست اقدام به ثبت مدارک به صورت آنلاین کند و درخواست وقت انگشت‌نگاری (بایومتریک) نماید و یا پس از گرفتن وقت انگشت‌نگاری مدارک را به صورت حضوری به مراکز مشخص‌شده (VAC) تحویل دهد. شایان ذکر است که در حال حاضر به دلیل نبود سفارت کانادا در ایران، متقاضیان ویزای کانادا مجبورند تا برای فرآیند مرحله انگشت‌نگاری به کشورهایی که این مراکز در آنها موجود است سفر کنند. توجه داشته باشید که اعتبار انگشت‌نگاری برای هر فرد از زمان انجام ده سال می‌باشد.
پس از طی مرحله بایومتریک، فرآیند بررسی پرونده توسط اداره مهاجرت کانادا و افسر مربوطه آغاز خواهد شد. این فرآیند بسته به نوع ویزای درخواستی چه از لحاظ مراحل بررسی و چه از نظر مدت پاسخ‌دهی متفاوت می‌باشد.
در انتها، پس از بررسی‌های لازم پذیرش یا عدم پذیرش درخواست متقاضی به او اعلام خواهد شد. در صورت قبول درخواست، متقاضی باید پاسپورت خود و سایر افراد حاضر در پرونده‌اش را جهت ثبت و چسباندن ویزا به همان مراکز تعیین‌شده یا VAC ارسال نموده تا فرآیند اخذ ویزای قطعی کانادا را به پایان برساند.

مدارک لازم برای ویزای کانادا

شاید مهم‌ترین و حساس‌ترین مرحله برای اخذ ویزای قطعی کانادا انتخاب و جمع‌آوری مدارک باشد. به این دلیل که افسر پرونده تنها اسناد تهیه‌شده توسط متقاضی را ملاک پذیرش یا رد پرونده قرار خواهد داد. برای گرفتن ویزای کانادا مصاحبه‌ای با درخواست‌کننده صورت نمی‌پذیرد. بنابراین، دقت در ارائه مدارک نقشی تعیین‌کننده خواهد داشت. در ادامه، تمامی مدارک لازم برای اخذ ویزای کانادا را ذکر خواهیم کرد، با توجه به این نکته که برای هر نوع ویزا فقط برخی از این مدارک شاید مورد نیاز باشد:

  •  اصل شناسنامه
  • کارت ملی
  • کارت پایان خدمت
  • اصل گذرنامه با مدت اعتبار حداقل شش ماه و گذرنامه‌های قدیمی متقاضی
  • اصل اسناد اموال غیرمنقول متقاضی مانند سند ملک یا مغازه
  • اصل پرینت گردش حساب سه ماهه (یا شش ماهه و یا یک‌ساله) و موجودی حساب
  • اصل سند ازدواج (یا در صورت وجود، سند طلاق)
  • عکس رنگی با استاندارد معین بسته به نوع ویزا
  • اصل مدارک شغلی شامل گواهی اشتغال به کار، پروانه کسب، رونامه رسمی، لیست بیمه، کارت پرسنلی، حکم یا کارت بازنشستگی
  • مدارک تحصیلی
  • دعوت‌نامه با ذکر نام، نسبت و آدرس دعوت‌کننده برای ویزای توریستی یا کاری
  • نامه پذیرش دانشگاه برای ویزای تحصیلی
  • گواهی عدم سوء‌پیشینه
  • مدارک پزشکی جهت تأیید سلامت متقاضی
  • رزومه شغلی
  • نامه انگیزشی جهت تحصیل (SOP)
  • مدرک معتبر زبان انگلیسی (و در مواردی زبان فرانسه) با امتیاز کافی برای ویزای تحصیلی و کار

لازم به ذکر است که بسته به نوع ویزای درخواستی، به موارد فوق گزینه‌های دیگری نیز می‌تواند اضافه شود. تمامی مدارک ذکر شده، به غیر از گذرنامه و عکس، جهت ارائه به اداره مهاجرت کانادا می‌بایست ترجمه رسمی انگلیسی (یا در مورد ایالت کبک؛ به زبان فرانسوی) شود. اغلب این ترجمه‌های رسمی باید ممهور به مهر وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه ایران نیز باشند. ضروری است متقاضی پرینت حساب یا حساب‌های خود و موجودی آن‌ها را از بانک مربوطه به زبان لاتین استعلام و دریافت نماید، توصیه می‌گردد، به دلیل اطمینان خاطر افسر پرونده، تمامی مدارک توسط وزارت دادگستری و امور خارجه تأیید شوند.

هزینه ویزای کانادا

جهت دریافت ویزای کانادا، غیر از هزینه‌های شخصی مانند: هزینه وکالت و ترجمه و … می‌بایست مبلغی به عنوان هزینه بررسی پرونده و انگشت‌نگاری به دولت کانادا پرداخت شود. این مبلغ بسته به نوع ویزا متغیر می‌باشد.
برای نمونه، هزینه بررسی پرونده و انگشت‌نگاری برای ویزای توریستی کانادا ۱۸۵ دلار می‌باشد که ۱۰۰ دلار آن برای بررسی پرونده و ۸۵ دلار دیگر آن جهت هزینه انگشت‌نگاری دریافت می‌گردد. افراد زیر ۱۴ سال و بالای ۷۵ سال از انجام انگشت‌نگاری معاف بوده و در نتیجه فقط ۱۰۰ دلار برای بررسی پرونده‌شان پرداخت می‌نمایند.
در صورت ثبت پرونده به صورت انلاین، متقاضی باید مبلغ فوق‌الذکر را پس از آپلود تمامی مدارک خود توسط کارت‌های بانکی از قبیل مستر کارت یا ویزا کارت از طریق درگاه تعیین‌شده پرداخت نماید. به یاد داشته باشید، تا پیش از پرداخت این هزینه هیچ‌گونه نامه‌ای برای انجام مرحله انگشت‌نگاری (بایومتریک) صادر نخواهد شد.
توصیه می‌شود، فرآیند اخذ ویزای کانادا را به وکلا و کارشناسان مجرب بسپارید تا با یک اشتباه سهوی و کوچک باعث رد شدن پرونده خود نشوید.

مدت زمان صدور ویزای کانادا

زمان صدور ویزای کانادا از زمان ثبت پرونده و انجام انگشت‌نگاری بسته به نوع ویزا و زمان درخواست متغیر می‌باشد.
بدیهی است که زمان پاسخ‌دهی برای ویزای دائم کانادا نسبت به ویزای موقت طولانی‌تر خواهد بود. مدت زمان صدور ویزا نسبت به زمان اقدام نیز وابسته است، مثلاً در مورد ویزای توریستی، ممکن است ثبت پرونده هنگام مواقع پردرخواست مانند تابستان و حدود ماه ژانویه باعث تأخیر در پاسخ‌دهی نسبت به شرایط معمول شود.
در صورت تأخیر بیش از حد در دیافت پاسخ از سوی اداره مهاجرت کانادا می‌توان از طریق پرتال‌های تعیین‌شده و یا ارسال ایمیل وضعیت پرونده را پیگیری نمود.
در مورد ویزای ورود سریع یا Express Entry می‌توان مطمئن بود که اداره مهاجرت کانادا تا حداکثر ۶ ماه پس از ثبت کامل پرونده وضعیت پذیرش یا عدم پذیرش آن را مشخص نماید. زمان پاسخ‌دهی صدور ویزا برای این برنامه که تحت برنامه «نیروی متخصص» از خارج از کانادا مهاجر می‌پذیرد، طی سال‌های نه چندان دور گاهی به ۴ سال نیز می‌رسید!!

مدت اعتبار ویزای کانادا

همان‌طور که پیش از این ذکر گردید، ویزای کانادا به صورت لیبیل روی پاسپورت هر فرد ثبت خواهد شد. بسته به نوع ویزا مدت اعتبار آن نیز متفاوت است.
در حال حاضر، اداره مهاجرت کانادا برای درخواست‌های ویزای توریستی، بازدید از خانواده و ویزای کار (Business Visa) اغلب اوقات به اندازه اعتبار پاسپورت فرد متقاضی ویزا را صادر می‌کند. این ویزا چندبار ورود (مالتیپل) بوده و فرد دارنده ویزا می‌تواند با هر بار ورود حداکثر ۶ ماه را در خاک کانادا سپری کند.
در مورد ویزای تحصیلی، اعتبار آن به اندازه طول مدت مقطع تحصیلی انتخاب شده توسط متقاضی صادر خواهد شد. اعتبار ویزای کار نیز متناسب با درخواست کارفرما تعیین می‌گردد.
اما، ویزای صادر شده برای دارندگان ویزای دائم کانادا معمولاً یک‌بار ورود بوده و اعتبار آن بین ۶ ماه تا ۱ سال می‌باشد. متقاضی پس از وارد شدن به خاک کانادا می‌بایست برای اخذ کارت اقامت خود اقدام نماید و در صورت عدم دریافت اقامت خود اگر از کشور خارج گردد دیگر با ویزای قبلی خود نمی‌تواند وارد خاک کانادا شود.

ریجکتی ویزای کانادا

پس از اقدامات لازم برای ثبت درخواست و انجام مرحله بایومتریک، اداره مهاجرت و افسر پرونده پس از بررسی‌های لازم جواب ویزا را به متقاضی اعلام می‌کنند. در صورت پاسخ مثبت ویزا روی صفحات پاسپورت چسبانده شده و در صورت عدم پذیرش، به اصطلاح ویزا ریجکت خواهد شد که به صورت یک نامه با دلایل مربوط به متقاضی ارسال خواهد شد. لازم به ذکر است که در صورت ریجکتی ویزای کانادا مهر یا برچسبی روی صفحات پاسپورت ثبت نخواهد شد.

دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا

در برخی موارد، ممکن است درخواست ویزای متقاضی توسط سفارت ریجکت یا رد شود. مهم‌ترین عوامل تأثیر گذار در رد شدن درخواست ویزا را به طور کلی می‌توان به قرار زیر برشمرد:

  • ایجاد هر گونه شبهه در مورد بازگشت متقاضی به کشور مبدأ پس از اتمام مدت ویزا
  • مشخص نبودن هدف سفر (نداشتن دعوتنامه معتبر)
  • عدم دارا بودن سابقه سفر کافی (نداشتن ویزاهای معتبری مانند: ویزای شینگن، آمریکا، انگلستان، ژاپن، استرالیا)
  • نداشتن تمکن مالی
  • نقص پرونده مالی و اعلام دارایی‌ها در کشور مبدأ
  • وجود نداشتن پیوندهای قوی و قابل اعتماد خانوادگی در کشور مبدأ

رفع ریجکت ویزای کانادا

در صورت رد شدن درخواست ویزا، نامه‌ای دراختیار متقاضی قرار خواهد گرفت. کارگزاران مربوطه دلایل رد شدن ویزا را برای متقاضی شرح خواهند داد. متقاضی از این حق برخوردار است که طی نامه‌ای اعتراض خود به ریجکت شدن درخواست را به سفارت اعلام کند. با این اوصاف، این امکان وجود دارد که پس از اطلاع از دلایل ریجکت درخواست، متقاضی نقایص پرونده خود را بلافاصله برطرف کرده و برای دریافت ویزا دوباره به صورت آنلاین اقدام کند.
با این حال، لازم است توجه داشته باشید که اعتراض به جواب ویزای کانادا باید با فرم و ساختار ویژه‌ای انجام پذیرد. در غیر این‌صورت نتیجه‌بخش نخواهد بود. برای انجام این کار بهتر است متقاضی از افراد واجد شرایط و متبحر کمک بگیرد.

مشاوره دریافت ویزای کانادا

با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد، مشخص است که اخذ ویزای کانادا، چه ویزای موقت و چه ویزای دائم، فرآیند پیچیده‌ای دارد و برای افزایش شانس موفقیت در آن احتیاج به مشاوره خواهد داشت.
وکلا و کارشناسان دفتر خدمات و گردشگری نیلاگشت با سال‌ها تجربه در خدمات حقوقی در ایران و نیز در کشور کانادا آماده هرگونه مشاوره، راهنمایی و اقدام در خصوص اخذ ویزای تضمینی کانادا در کوتاه‌ترین زمان ممکن خواهند بود.

تماس تهران ۱۷۶۵

دفتر تهران ۲۲۰۱۲۵۸۶

تماس مستقیم واتساپ:۰۹۱۲۰۰۴۵۲۵۷

VISA@NILAGASHT.COM