ایالات متحده آمریکا؛ کشور رؤیاها، مقصد بسیاری از مردم دنیا چه برای سیاحت و چه برای زندگی. مدت زمانی میشود که نام آمریکا برای بسیاری از مردم با ملیتهای گوناگون با سفر و مهاجرت گره خورده است. به خصوص، برای شهروندان ایرانی که همواره به قصد سفر یا ادامه زندگی به دنبال ویزای آمریکا بودهاند.
به دنبال انقلاب ایران در دهه ۷۰ میلادی، و قطع رابطه دیپلماتیک بین دو کشور ایران و آمریکا، اخذ ویزای آمریکا برای شهروندان ایرانی مشکل و پیچیده شده است. نبود سفارت آمریکا در ایران و قوانین سختگیرانه از سوی دولت آن کشور، طی این سالها صدور ویزا را اعم از توریستی یا مهاجرتی کاهش داده است. با این حال، باز هم بسیاری از هموطنان ما طی همین مدت به آمریکا سفر کرده یا ساکن آن کشور شدهاند.
در این مطلب به طور مختصر توضیح خواهیم داد که ویزای آمریکا به چند نوع تقسیم شده و مراحل دریافت و روشهای ویزاهای مهاجرتی و موقتی آمریکا کدام است. باید در نظر داشت که به دلیل پیچیدگی فرآیند اخذ ویزای آمریکا از هر نوع آن، بهتر است با مشاوران و کارشناسان متخصص در این امور راهنمایی و مشاوره گرفت.
روشهای مهاجرت ایرانیان به آمریکا
قصد و تمایل اکثر شهروندان ایرانی برای ورود به آمریکا به طور معمول مهاجرت به این کشور و زندگی در آنجاست. به همین دلیل، ابتدا، روشهای معمول مهاجرت به آمریکا را به اختصار توضیح خواهیم داد:
مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایهگذاری
طی سالیان اخیر دولت ایالات متحده آمریکا برنامههای مهاجرتی گوناگونی را برای ورود سرمایهگذاران به این کشور ارائه داده است که در نتیجه آن به آنها اقامت دایم یا همان «گرین کارت» آمریکا اعطا خواهد شد.
در شرایط موجود و مسیرهای رسیدن به اقامت آمریکا از طریق سرمایهگذاری، ویزای EB-5 بهترین گزینه موجود میباشد. عدم پیچیدگی و فرآیند مشخص این برنامه اقامتی، آن را بین سرمایهگذاران خارجی محبوب کرده است.
مراحل اخذ ویزای سرمایهگذاری آمریکا پیچیده و زمانبر خواهد بود. اجرای تمامی ضوابط مشخص شده از سوی دولت آمریکا است که در نهایت متقاضی را به اقامت دائم این کشور خواهد رساند. عدم رعایت شرایط و ضوابط ذیل در هر مرحله باعث رد پرونده وی خواهد شد.
مهاجرت از طریق وابستگی خانوادگی
شاید بسیاری از ایرانیانی که در شرایط مشکل کنونی مهاجرت به آمریکا به آن کشور نقل مکان کردهاند، از طریق خانوادههای درجه اول خود بوده است. بر اساس قوانین مهاجرتی آمریکا، افراد خارجی که اقامت دایم یا شهروندی این کشور را اخذ نمودهاند، میتوانند برای اعضای درجه اول خانواده خود اقدام به پذیرش ورود به آمریکا را از مجاری قانونی ارائه دهند.
البته، لازم به ذکر است که زمان بررسی فرآیند و پاسخ سفارت آمریکا به هر متقاضی میتواند متفاوت باشد. برای اطمینان خاطر بیشتر در این پروندهها بهتر است یک وکیل مجرب مهاجرتی را برای پیش بردن مراحل قانونی این فرآیند استخدام نمایید.
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
مانند بسیاری دیگر از کشورهای دنیا، ایالات متحده آمریکا نیز به افراد خارجی که با یک تبعه این کشور ازدواج کنند اقامت دایم این کشور را خواهد داد. با این حال، برای رسیدن به گرین کارت آمریکا از این مسیر مراحل پیچیده و خاصی باید طی شده تا اثبات شود که این ازدواج واقعی بوده و صرفاً برای اخذ اقامت انجام نگرفته است. مدت زمان این فرآیند نیز متفاوت بوده و بسته به شرایط متغیر است.
مهاجرت از طریق ویزای کار
از آنجا که کشور آمریکا یکی از بزرگترین قطبهای اقتصادی دنیا به حساب میآید، بازار کار پویا و فعالی نیز دارد. با این حال، به دلیل تفاوت شرایط شغلی در ایران و آمریکا، شهروندان ایرانی زیادی از این طریق به آمریکا وارد نمیشوند. باید خاطر نشان ساخت که تبدیل ویزای کار به اقامت نیز دارای مراحل و زمان مربوط به خود خواهد بود.
مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی
در حال حاضر، یکی از مسیرهای ورود به آمریکا برای ایرانیها پذیرش از دانشگاههای آمریکا است. با وجود تحریمهای سختگیرانه دولت آمریکا برای ورود شهروندان ایرانی، آنها همچنان از افراد نخبه و تحصیلکرده ایرانی استقبال به عمل میآورند.
مهاجرت از طریق لاتاری
بر اساس قوانین آمریکا، این کشور هر ساله تعدادی مهاجر را از سرتاسر دنیا از طریق شرکت در لاتاری میپذیرد. طی سالیان اخیر، و در پی مشکل ورود به کشور آمریکا، بسیاری از شهروندان ایرانی به همین طریق به آمریکا مهاجرت نمودهاند. در صورت پذیرش فرد در این قرعهکشی ورود وی به آمریکا با اقامت دایم وی همراه خواهد بود.
انواع ویزای آمریکا
تعداد و تنوع ویزای آمریکا شاید بیش از هر کشور دیگری به چشم بیاید. به طور کلی، ویزای آمریکا به دو دسته کلی ویزاهای مهاجرتی و ویزاهای غیر مهاجرتی تقسیم میشوند:
ویزاهای مهاجرتی آمریکا
- ویزای IR1 و CR1 برای همسر یک تبعه آمریکا
- ویزای K1 با عنوان ویزای نامزد برای ورود نامزد یک تبعه آمریکا
- IR2, CR2, IR5, F1, F3, F4 برای اعضای درجه اول خانواده یه تبعه آمریکا
- F2A و F2B برای اعضای درجه اول خانواده فردی که اقامت دایم آمریکا را دارد
- E1, E2, E3, EW3, C5, T5, R5, I5, S برای افرادی که از طریق اسپانسر مالی برای ایجاد شغل به خاک آمریکا وارد میشوند.
ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا
- ویزای تایپ B: با نام ویزای توریستی/تجاری برای افرادی صادر میشود که قصد دارند به طور موقت برای بازدید تجاری (B1) یا سیاحت (B2) و یا هر دوی آنها (B1/B2) به خاک آمریکا وارد شوند.
- ویزای تایپ H, L, O, P, Q: با عنوان ویزای کار و به صورت اقامت موقت صادر میشود و برای افرادی است که برای یک مدت معین جهت یک کار مشخص وارد خاک آمریکا شده و پس از اتمام آن باید کشور آمریکا را ترک کنند.
- ویزای تایپ F, M: این نوع ویزا با نام ویزای تحصیلی برای دانشآموزان و دانشجویان خارجی صادر میگردد. پیش از صدور ویزای تحصیلی باید مدت زمان تحصیل و نام آموزشگاه مشخص و معین شده باشد.
- ویزای تایپ J: نام این ویزا، ویزای تغییر وضعیت توریست است و برای افرادی صادر میشود که طبق برنامههای موجود در ایالات متحده آمریکا میتوانند وضعیت اقامت خود را تغییر دهند.
- ویزای تایپ C, D: این ویزا با نام ویزای ترانزیت شناخته شده است و برای افراد خارجی صادر میگردد که از خاک آمریکا برای مقصد دیگری استفاده نموده و حق خروج از بخش ترانزیت فرودگاه را ندارند.
- ویزای تایپ R: نام این روادید ویزای کاری مذهبی می باشد. این ویزای موقتی به افرادی اعطا خواهد شد که برای کار در امور دینی و مذهبی برای زمانی مشخص وارد خاک آمریکا میشوند.
- ویزای تایپ B-1: ویزای کارمندان خانگی معرف این تایپ ویزا است و برای افرادی صادر میگردد که همراه کارفرمای آمریکایی خود قصد ورود به خاک آمریکا را دارند و برای انجام وظیفه در خدمت کارفرما هستند.
- ویزای تایپ I: عنوان این ویزا، ویزای خبرنگاری و رسانه است. این نوع ویزا برای کارمندان رسانههای خارجی از قبیل؛ تلویزیون، رادیو، خبرگزاریها و دیگر سازمانهای مربوطه جهت ورود موقت و برای انجام کار رسانهای خود صادر میشود.
مراحل دریافت ویزای آمریکا
همان طور که ذکر آن رفت، دریافت ویزای آمریکا امر سادهای نخواهد بود. در صورتی که قصد متقاضی دریافت ویزای مهاجرتی آمریکا باشد باید حتماً از یک وکیل بهره برده تا با توجه به شرایط ویژهای که دارا میباشد، پرونده را به جریان بیاندازد. ویزای پیوستن به خانواده و ویزای سرمایهگذاری از معمولترین مجوزهای ورود شهروندان ایرانی به خاک آمریکا است که فرآیند آغاز تا انجام آن توسط وکلای مجرب به نتیجه خواهد رسید.
در این قسمت تنها مراحل دریافت ویزای توریستی/تجارتی آمریکا را شرح خواهیم داد:
زمان انتظار برای مصاحبه
جهت اخذ ویزای موقت آمریکا، یا همان ویزای توریستی نیز شرایط بدین گونه است که ابتدا باید فرمهای آنلاین سفارت را تکمیل نموده و درخواست زمان مصاحبه میکنید. مدت زمان دادن وقت مصاحبه متغیر است و بسته به نوع ویزا متفاوت است. از آنجا که دولت آمریکا در کشور ایران سفارتخانه ندارد، معمولاً شهروندان ایرانی از سفارت آمریکا در کشورهای همسایه اقدام به اخذ وقت مصاحبه میکنند.
پس از مشخص شدن وقت مصاحبه، متقاضی همراه با مدارک مربوطه به سفارت تعیین شده خواهد رفت. پیش از انجام مصاحبه باید آزمایشهای پزشکی مشخص شده توسط سفارت نیز در آزمایشگاههای مورد تأیید انجام شده و به مدارک اضافه گردد.
زمان انتظار برای پاسخ ویزا
پس از انجام مصاحبه و تحویل مدارک منتظر نتیجه خواهد ماند. زمان صدور نتیجه ویزا در حال حاضر بسیار متغیر بوده و به شرایط و نوع ویزای درخواستی متقاضی بستگی دارد. جهت اخذ پاسخ ویزا، درخواستکننده باید یک آدرس پستی را در شهر مربوط به سفارتی که انتخاب نموده مشخص کرده تا پاسخ همراه با پاسپورت به آنجا ارسال شود.
مدارک لازم برای اخذ ویزای آمریکا
مدارک لازم برای اخذ ویزای مهاجرتی آمریکا بسته به نوع ویزا بسیار متفاوت و متغیر است. اما برای ویزای توریستی/تجاری آمریکا میتوان مدارک ذیل را برشمرد:
- پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار
- مدارک شناسایی ایرانی متقاضی
- فرم درخواست آنلاین DS-160
- رسید پرداخت پول بررسی پرونده
- یک قطعه عکس استاندارد از متقاضی
- آدرس پستی، ایمیل و شماره تلفن متقاضی
- تاریخچه سفر متقاضی؛ ویزاهای سابق فرد
- دعوتنامه معتبر از یک فرد یا سازمان داخل آمریکا
- مدارک مالی؛ شامل موجودی و گردش حساب متقاضی در کشور خود و نیز اسناد املاک و مستغلات وی
- گواهی وضعیت شغلی و یا حکم بازنشستگی؛ میتواند شامل مجوز کسب و کار برای افراد خویشفرما و یا گواهی شغلی برای کارمندان و نیز حکم و فیش بازنشستگی برای افراد بازنشسته باشد.
- سند ازدواج؛ در صورت متاهل بودن متقاضی
- گواهی و پاسخ آزمایشات پزشکی
بدیهی است که موارد فوق مدارکی است که به صورت کلی مورد نیاز سفارت است و بسته به نوع ویزا مدارک دیگری نیز به آنها اضافه خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شده و به تأیید وزارت دادگستری و امور خارجه ایران رسیده باشد.
هزینه دریافت ویزای آمریکا
هزینه دریافت ویزا بسته به نوع ویزا متفاوت است. برای ویزای توریستی آمریکا و امور کنسولی آن مبلغ ۱۶۰ دلار آمریکا از متقاضی اخذ خواهد شد که رسید آن باید همراه مدارک به سفارت تحویل داده شود. مابقی هزینهها شامل پول ارسال پستی پاسخ ویزا و هزینه وکیل جداگانه محاسبه خواهد شد. برای اطلاع بیشتر از هزینههای ویزای آمریکا میتوانید با کارشناسان ویزا در مجموعه «نیلا گشت» تماس بگیرید.
نیلاگشت، مشاور و متخصص دریافت ویزای آمریکا
مجموعه گردشگری نیلاگشت با تمرکز بر اخذ ویزا، و با چندین سال تجربه در امور صدور انواع ویزای آمریکا همواره مسیر رسیدن متقاضیان به پاسخ مورد نظرشان را کوتاه و هموار میکند.
دارا بودن وکلای مهاجرتی مجرب ایرانی و بینالمللی از مزایای «نیلا گشت» میباشد که از ابتدای درخواست تا پایان فرآین صدور ویزا در کنار شما خواهند ماند. برای اطلاعات بیشتر و راهنمایی در مورد اخذ ویزای آمریکا با کارشناسان ما در «نیلا گشت» تماس بگیرید.
دفتر تهران :۲۲۰۱۲۵۸۶
تماس مستقیم واتساپ:۰۹۱۲۰۰۴۵۲۵۷
VISA@NILAGASHT.COM